Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Jättekryssare bland Ålandsbåtar i Kapellskär

MSC Meraviglia ser till att Kapellskär debuterar som kryssningshamn. Foto: MSC Cruises.

Kapellskär i Roslagen är mest känd som en hamn för färjetrafik mellan Stockholm och Åland. Men på torsdagen blir det annorlunda. Anledningen är att antalet kryssningspassagerare ökar i Stockholms Hamnar, och med det även behovet att kunna ta emot fler och större kryssningsfartyg. Nu testas även Kapellskärs hamn för den internationella kryssningstrafiken. Torsdag den 6 september anländer MSC Meraviglia.

Förutsättningen är att vädret tillåter och vindarna inte blir för kraftiga.

MSC Meraviglia är 316 meter lång, tar 5700 personer och kommer närmast från Oslo, för att samma kväll vid sjutiden resa vidare till Tallinn.

– Stockholm är en mycket populär kryssningsdestination med ett ökande antal passagerare. Nu provar vi med ett kryssningsanlöp i Kapellskär för första gången när MSC Meraviglia eventuellt kommer på besök, säger Stefan Scheja, kryssningsansvarig Stockholms Hamnar.

276 kryssningsfartyg är inplanerade till Stockholms Hamnars hamnar under säsongen 2018 som sträcker sig från april till oktober. Runt 650 000 passagerare beräknas besöka Stockholmsregionen och de flesta fartyg lägger till i Stockholm. 34 av kryssningsfartygen lägger till i Nynäshamns hamn.

Kapellskär är Stockholms Hamnars nordligaste hamn och har gods- och passagerartrafik på färjor till och från Åland, Finland och Estland. Cirka en miljon färjepassagerare reser till eller från Kapellskär varje år.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)