Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Vätgasbussar till OS-stad

Världens största busstillverkare, Yutong, har nyligen levererat bränslecellsbussar till flera stora, kinesiska städer. Foto: Yutong.

Den stora kinesiska busstillverkaren Yutong har levererat de första 25 bränslecellsbussarna till den kinesiska staden Zhangjiakou i provinsen Hebel. Regionen står som värd för vinter-OS 2022. Nyligen levererade Yutong 20 bränslecellsbussar till en annan kinesisk stad, Zhengzhou. Kina planerar en jättesatsning på bränslecellsbussar, alltså vätgasdrivna bussar, de närmaste åren.

Bussarna till Zhangjiakou är den tredje generationens bränslecellsbussar från Yutong. Bussarna är emissionsfria och har enligt tillverkaren en räckvidd på 500 kilometer på en tank vätgas. Tankningstiden är 10 – 15 minuter.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)