Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Lyft för bussar i Halland

Bussen erövrar marknadsandelar i Halland.Foto: Hallandstrafiken.

Resandet med Hallandstrafiken fortsätter att öka och i sommar har stadsbusstrafiken i Varberg ökat med hela 40 procent. Samtidigt har regionbusstrafiken slagit ett ”all time high”. Hallandstrafikens marknasandel, alltså andel av det totala antalet motoriserade resor, fortsätter också att öka.

Totalt har resandet med kollektivtrafiken i stads- och regionbusstrafiken i hela länet hittills under året, ökat med 4,9 procent. Marknadsandelen ligger nu på 16,8 procent. Resandet ökar därmed i samma takt som under de två senaste åren, när resandet ökat med cirka fem procent årligen.

Den största enskilda ökningen står stadsbusstrafiken i Varberg för. Där ökade resandet i juli månad med 41,6 procent, jämfört med juli 2017. Men även stadsbussarna i såväl Halmstad (+13 procent) som Falkenberg (+8,7 procent) och Kungsbacka (+28,7 procent) visar en fortsatt positiv utveckling under samma period.

Även regionbusstrafiken fortsätter att öka. Under juli månad var ökningen 12,4 procent jämfört med samma period 2017. Under juli månad gjordes 365 000 resor med regionbusstrafiken. Det är ”all time high” för regionbusstrafiken.

Försäljningen av Hallandstrafikens sommarkort har minskat något i år, men regeringens satsning på Sommarlovskort för skolungdomar har bidragit till den positiva resandeutvecklingen.

– Men det är våra långsiktiga satsningar på huvudlinjer med rakare och genare linjesträckningar, där fler kan åka med våra fordon som nu slår igenom. Det märks inte minst i Varberg där den stora omläggningen av linjenätet 2015 blivit oerhört framgångsrik. Även vårt arbete med att skapa trafik i nya områden bär frukt, liksom den stora omläggningen i Halmstad med Resecentrum etapp 2, säger Andreas Almquist, vd för Hallandstrafiken.

Share Dela

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)