Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Mercedes-Benz i topp under augusti

Mercedes toppar nyregistreringarna av bussar under augusti.

Mercedes-Benz är det bussmärke som överlägset toppar nyregistreringarna av tunga bussar i Sverige under augusti. Månaden blev dock betydligt stillsammare än samma månad förra året då fem gånger så mänga bussar nyregistrerades: 350 jämfört med årets 65, allt enligt branschorganisationen Bil Swedens statistik.

Under augusti registrerades totalt 178 nya bussar (både lätta och tunga), 63,3% färre än under samma tid förra året, då 485 stycken registrerades. Sammanlagt registrerades under perioden januari – augusti 577 bussar, 40,0% färre än förra året, då 962 stycken registrerades.

Nyregistreringarna av tunga bussar över 10 ton uppgick till 65 under augusti, 81,4% färre än under samma tid förra året då 350 bussar registrerades. Sammanlagt registrerades under perioden januari – augusti 362 tunga bussar, 49,7% färre än under motsvarande period förra året då 720 registrerades.

Så här ser registreringsstatistiken för augusti ut:

Mercedes-Benz 34
Scania 7
MAN 7
Volvo 4
Van Hool 4
Temsa 3
Setra 3
Solaris 1
Iveco 1
VDL 1

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)