Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Viking Line trycker på knappen

Med en knapptryckning av Viking Lines vd Jan Hanses startade på måndagen bygget av Viking Lines nya fartyg för rutten Stockholm – Åbo. Foto: Viking Line.

Med en knapptryckning på ett skeppsvarv i Kina startade på måndagen bygget av Viking Lines nya fartyg. Nybygget kommer enligt rederiet att bli ett av världens mest klimatsmarta fartyg. Från början av år 2021 ska fartyget varje kväll gå från Stockholm till Åbo med retur därifrån nästa morgon.

Med knapptryckningen inleddes Steel Cutting för det nya fartyget, alltså att man började skära till det stål som fartyget byggs av – sjöfartens motsvarighet till det första spadtaget vid byggen.

Det nya fartyget kommer att bli större än Viking Grace som sattes i trafik 2013 på Östersjön som världens första stora LNG-drivna passagerarfartyg.

Det nya fartyget får en öppen design med stora panoramafönster för att ge resenären en närmare skärgårdsupplevelse.

– Vi vill visa våra resenärer skärgården som de aldrig har sett den förut. Ombord på det nya fartyget finns inget som skymmer sikten, havets närvaro är total. För att fortsätta värna om vår unika havsmiljö använder vi oss av nya innovationer. Med miljö och komfort i första rummet tar morgondagens reseupplevelse form, säger Jan Hanses vd för Viking Line.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)