Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ny försäljningschef hos Solaris Sverige

David Tyrenius, ny försäljningschef hos Solaris Sverige AB.

Solaris Sverige har rekryterat en ny försäljningschef. Det är David Tyrenius, 48, som tillträde befattningen den 10 september. Han kommer närmast från en tjänst som försäljnings- och marknadschef hos Auto Kada AB där han har arbetat med försäljning, affärsutveckling och marknadsföring av reservdelar i tungfordonssegmentet i Sverige.

David Tyrenius har en universitetsutbildning inom ekonomi och juridik. Han har sedan 1999 arbetat med kvalificerad affärsutveckling inom bland annat rekryterings- och motorbranscherna, senat inom trailer-, buss- och lastbilsbranschen. Där har han byggt upp en gedigen erfarenhet inom marknadskommunikation och försäljning av originaldelar till kommersiella fordon.

Han har bland annat varit regionchef med ansvar för Svensk Autorekrytering i region Syd och Väst med nischad rekrytering inom motorbranschen. Samtidigt har han byggt ett brett nätverk inom motorbranschen.

– Davids långa erfarenhet av relationsskapande affärsutveckling och försäljning inom B2B- segmentet samt den kundorienterade tillgången i säljprocesserna ger David de bäste förutsättningar för att bli en del av Solaris Sverige AB och medverka till att säkra den fortsatta positiva utvecklingen som vi har på den svenska marknaden, säger Klaus Hansen, vd för Solaris Sverige.

– Vi har stärkt fokus på att bevara och utveckla Solaris Sverige AB med målet att bli en viktig partner, samt genomföra vår strategi med miljövänliga bussar och att vinna marknadsandelar i el- och gasbusssegmentet.

– Med Davids solida bakgrund har vi inte bara en försäljningschef med fokus på försäljning, utan också en mycket kompetent och erfaren person som känner till eftermarknads- ock miljöområdet. Det är en absolut nödvändig kompetens för att kunna leva upp till vår målsättning och inte ”bara vara en leverantör” utan också en kompetent partner för våra kunder, säger Klaus Hansen.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)