Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

FlixBus ökar när tågen strular

Ökar när tågen krånglar. foto:Ulo Maasing.

Sedan i helgen är det stora störningar i tågtrafiken mellan Stockholm och Göteborg, bland annat på grund av en brand i ett ställverk mellan Töreboda och Skövde. Enligt Trafikverket kommer det att ta flera dagar innan tågen kan börja gå någorlunda normalt. Expressbussföretaget FlixBus arbetar nu på att öka kapaciteten på samma sträcka eftersom man ser en ökad efterfrågan när tågen krånglar.

– Främst är det på de lite kortare delsträckorna, det vill säga Stockholm och Nyköping, Norrköping och Jönköping, som vi nu märker att vi får fler resenärer än vanligt, berättar Jelena Jovanovic, presschef på FlixBus.

– För tillfället finns det platser hos oss för de resenärer som behöver komma fram och vår trafikledning jobbar med att följa kundefterfrågan och sätta in extrabussar om det blir fullbokat.

Samtidigt varnar Mats Johannesson, vd för tågbolaget MTR Express, för att problemen blir en förtroendesmäll för tågen.

– På kort sikt blir det problem för våra resenärer, och det försöker vi minimera påverkan av. Sedan kostar det naturligtvis oss pengar, men på längre sikt är det stora problemet att folk väljer att inte åka tåg, säger han till TT.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)