Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Tiotusentals västvenska bilister får fria kollektivresor

Västtrafik drar nu igång en ny, stor provåkarkampanj. Bild: Västtrafik.

Prova att åka kollektivt istället för att ta bilen. Västtrafik följer nu upp tidigare framgångsrika provåkarkampanjer och går idag ut till 380 000 hushåll i Västra Götaland, med ett erbjudande till bilister om att prova på kollektivtrafiken. Den som ansöker kan få åka gratis med Västtrafik i två veckor.

Målet med kampanjen är naturligtvis att få fler att upptäcka fördelarna med att resa kollektivt.

Västtrafik räknar med att kunna dela ut cirka 24 500 provåkarkort. Tidigare prova-på-kampanjer har visat att ungefär en femtedel av de som testar fortsätter att resa kollektivt även efter provåkningsperioden. I det här fallet skulle det innebära 4 900 personer.

– Det är viktigt att fler går över till andra sätt att färdas på än bilen, både för miljön och klimatets skull, men också för att det börjar bli riktigt trångt på vägarna i våra storstäder. Om fler reser tillsammans kommer trafiken flyta smidigare. Alla tjänar på att fler åker kollektivt och jag är övertygad om att många väljer kollektivtrafiken bara de får prova, säger Lars Backström, vd på Västtrafik.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)