Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ale blir elektriskt i sommar

Fem batteridrivna midibussar från BYD kommer från sommaren 2019 att trafikera Ale kommun. Bild: BYD.

I sommar kommer busstrafiken i Ale kommun utanför Göteborg att bli elektrisk. Då fortsätter Västtrafik sin satsning på elbussar i kollektivtrafiken och fem elbussar kommer att trafikera Ale. Som vi tidigare rapporterat kommer trafiken att köras av operatören Nobina som då sätter in de första batteridrivna midibussarna i Norden i trafiken. Samtidigt planerar Västtrafik att utöka trafiken i kommunens tätorter, Älvängen och Nödinge.

– Det här är en viktig satsning för att vi ska kunna nå målen om ett fördubblat resande samtidigt som vi ska minska utsläppen i kollektivtrafiken. Elbussarna kommer att bidra till renare luft, mindre buller och inte minst en behagligare resa för våra resenärer i Ale, säger Attila Ungvari, affärschef för busstrafiken på Västtrafik.

Teknikskiftet sker inom det nya trafikavtalet som Västtrafik har med Nobina från och med juni 2019.

Samtidigt skissar Västtrafik och trafikföretaget Nobina på ett nytt trafikupplägg i Ale.

– Vi är glada att ha fått förtroendet att köra denna trafik och jobbar tillsammans med Västtrafik på ett nytt trafikupplägg i Ale kommun. Det finns potential i att öka resandet med kollektivtrafiken i Ale och vi ser att vi bland annat behöver utöka turerna i tätorterna Älvängen och Nödinge och matcha bussarna med tågen.

– Vi ser fram emot att kunna presentera den nya trafiken när alla detaljer är klara, säger Bengt Svensson, trafikchef på Nobina som ansvarar för linjetrafiken i Ale åt Västtrafik.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)