Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Gimo Buss in i FlixBusnätet

’Gimo Bussresor i Uppland går in i samarbete med FlixBus och kör en utökad linjetrafik Uppsala – Arlanda – Kalmar. Bild: FlixBus.

Uppländska familjeföretaget Gimo Buss kommer från och med måndagen att vara partner till expressbussjätten FlixBus. Gimo Buss tar nu över den trafik mellan Uppsala och Kalmar som idag opereras av Swebus och körs under FlixBus´ varumärke. Under hösten kommer antalet veckoavgångar från Uppsala att ökas med 90 procent jämfört med Swebus´ tidigare utbud.

Den nya tidtabellen innebär ca 30 fler veckoavgångar från Uppsala. Gimo Buss är ett familjeföretag som jobbat i bussbranschen i över fem decennier och har varit i familjen Erikssons ägo i två generationer. I och med samarbetet med FlixBus kommer Gimo buss anställa ett tiotal nya chaufförer.

– Vi på Gimo bussresor gläder oss åt och välkomnar uppdraget att bedriva linje 612 som passar väl in i vår varsamhet och innebär att vi stärker vår verksamhet ytligare i regionen med partnerskap med Flixbus, berättar Stefan Eriksson, VD för Gimo Buss.

– Vi ser fram emot att växa tillsammans och skapa nya servicestandarder. Med Gimo buss goda renommé och långa erfarenhet ihop med vår högteknologiska bokningsplattform är jag övertygad om att detta kommer bli riktigt bra, kommenterar Peter Ahlgren, VD för Swebus och FlixBus Norden.

Den nya linjen kommer även att trafikera Arlanda Flygplats i båda riktningarna.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)