Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

FlixBus och Ybuss samarbetar

Samarbetar nu med Ybuss. Foto: Ulo Maasing.

Expressbussjätten FlixBus och det svenska expressbussföretaget Ybuss inleder från och med måndagen samarbete. Det innebär att FlixBus europeiska linjwnät nu har fått sin allra nordligaste destination, Umeå. Från och med idag, måndag, kan bland andra Umeborna boka direktresor med Ybuss till Stockholm i FlixBus app eller bokningssajt. Samarbetet mellan FlixBus och Ybuss innebär att ett ytterligare trettiotal svenska städer läggs till i FlixBus nätverk.

Samarbetet öppnar för bussförbindelser från Västerbotten och VästerNorrland till Stockholm, Köpenhamn, Amsterdam, Paris, Dubrovnik eller för den som har lite mer tid hela vägen till Malaga i Spanien.

– I höst satsar vi extra på en linje som körs av Ybuss mellan Stockholm och Umeå, och går igenom orter som Härnösand, Sundsvall och Gävle, säger Jelena Jovanovic, presschef på FlixBus Sverige.

FlixBus och Swebus har blivit ett varumärke och integrerar bägge företagens bussnätverk för att skapa marknadens starkaste erbjudande för långväga bussresor i Sverige. Tidigare sålde Swebus resor med Ybuss och idag erbjuder FlixBus motsvarande destinationer via sina bokningsplattformar. För Umeåbor betyder det att de får tillgång till resor till fler än 2000 destinationer i 28 länder i Europa.

De två nya linjer som nu körs av Ybuss i samarbete med FlixBus är:

Stockholm – Umeå Busstation via Umeå sjukhus ∙ Umeå (Ålidhöjd) ∙ Hörnefors ∙ Nordmaling ∙ Husum ∙ Örnsköldsvik ∙ Bjästa ∙ Docksta ∙ Ullånger ∙ Hornöberget ∙ Härnösand ∙ Timrå ∙ Birsta ∙ Sundsvall ∙ Kvissleby ∙ Gnarp ∙ Dvästa ∙ Harmånger ∙ Hudiksvall ∙ Iggesund ∙ Söderhamn ∙ Tönnebro ∙ Gävle Bro ∙ Uppsala ∙ Arlanda ∙ Upplands Väsby.

tockholm – Sollefteå via Upplands Väsby ∙ Arlanda ∙ Uppsala ∙ Gävle Bro ∙ Tönnebro ∙ Söderhamn ∙ Iggesund ∙ Hudiksvall ∙ Harmånger ∙ Dvästa ∙ Gnarp ∙ ∙Kvissleby ∙ Sundsvall ∙ Birsta ∙ Timrå ∙ Härnösand ∙ Hälledal ∙ Lunde ∙ Kramfors ∙ Bollstabruk.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)