Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nobina siktar på fortsatt tillväxt

Nobina, som är Nordens största bussoperatör, siktar på att ytterligare förbättra lönsamheten. På Nobinas kapitalmarknadsdag på tisdagen presenterar företaget sina nya finansiella mål. Bland annat siktar man på en årlig ökning av nettoomsättningen på fem procent.

– Det övergripande målet för Nobina är att generera en stabil och lönsam tillväxt över tid, där de finansiella målen har utformats för att möta såväl marknadens krav som samhällets förändring, säger Magnus Rosén, koncernchef och vd för Nobina.

De nya finansiella målen för Nobina är:

En ackumulerad genomsnittlig årlig nettoomsättningstillväxt om 5% med 2018/2019 som basår.

En marginal på resultatet före skatt (EBT) om 5% vid en genomsnittlig kontraktsålder på 50% av den genomsnittliga kontraktslängden.

Att nettoskuldsättningsgraden, under normala omständigheter, ska ligga inom 3 till 4 gånger EBITDA (rörelseresultatet), inkluderande strategisk skuldsättning

Att under normala omständigheter årligen dela ut mer än 75% av resultatet efter betald skatt.

Nobina har sedan börsintroduktionen i juni 2015 uppvisat en årlig tillväxt på 6,4 procent, en marginal på resultatet före skatt om 4,5 procent samtidigt som aktieutdelningen varit minst 75 procent av justerat resultat före skatt.

Taggat som:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)