Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Bergkvarabuss tar över efter Transdev

Stefan Svalö (S), regionråd och ordförande för kollektivtrafiknämnden i Region Skåne: Eldrivna bussar är bra för miljön och minskar bullret. Foto: Jens Christian.

Bergkvarabuss har vunnit uppdraget att köra busstrafiken i Trelleborg åt Skånetrafiken. Uppdraget omfattar stadsbusstrafiken med eldrift samt bussar för regiontrafik. Trafikstarten sker i december 2019. Det står klart sedan presidiet i kollektivtrafiknämnden i Region Skåne på måndagen fattade sitt tilldelningsbeslut om trafiken. Idag körs trafiken i Trelleborg av Transdev.

– Eldrivna bussar är bra för miljön och minskar dessutom bullernivåerna i stadsmiljön. Det här blir ett rejält lyft för stadstrafiken i Trelleborg, säger Stefan Svalö (S), regionråd och ordförande för kollektivtrafiknämnden i Region Skåne.

– Vi gratulerar Bergkvarabuss till det nya avtalet som träder i kraft i december 2019. Samtidigt vill vi tacka Transdev för väl utfört uppdrag i pågående avtal. Vi har fått flera bra anbud och vi ser fram emot en fortsatt god resandeutveckling i det kommande avtalet som även innehåller nyheter som elektrifierad stadstrafik och nya bussar i regiontrafiken, säger Magnus Wikforss, affärsområdeschef buss, Skånetrafiken

Avtal kan tecknas först efter att tiden för avtalsspärr löpt ut.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)