Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ny ordförande för bussföretagen

Sveriges Bussföretagas nyvalda styrelse.På bilden saknas Johan Ekman som fastnade i London sedan SAS ställt in hans flyg.Foto: Ulo Maasing.

Transdev Sveriges vd Gunnar Schön är ny ordförande för branschorganisationen Sveriges Bussföretag. Gunnar Schön valdes till ordförande på organisationens förbundsstämma i samband med Persontrafikmässan i Stockholm på måndagen.

Han tar över ordförandeklubban efter Jan Bosæus som tidigare var vd för Nobina Sverige men som har fått nya uppgifter inom Nobinakoncernen. Ny i Sveriges Bussföretags styrelse är även Henrik Dagnäs, nytillträdd vd för Nobina Sverige.

Även Jan Kilström, ny vd för Keolis Sverige efter Magnus Åkerhielm är nyvald i styrelsen för Sveriges Bussföretag.

Övriga styrelseledamöter omvaldes: Elisabeth Angelin, Tomas Buss; Helen Bergh, MK Bussresor AB; Alan Björk, Björks Buss; Tomas Byberg, Byberg & Nordins Busstrafik AB; Johan Ekman, Ekmanbuss Flexibussitet, Stefan Magnusson, Nettbuss Sverige; Mikael Nilsson, Tjörnarp Buss & Åkeri; Christian Plyhm, Sönetrafik; Johan Åhlander, Arriva Sverige.

Taggat som:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)