Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ny styrelse för bussbranschens forskning och utveckling

Den nya styrelsen för Bussbranchens Riksförbund.  Fr v: Eva Tiséus, Henrik Birath, Stefan Magnusson, Lars Erik Granberg och Irene Swänson. Foto: Sveriges Bussföretag.

I samband med Persontrafikmässan  som just nu pågår i Stockholm valdes en ny styrelse för Svensk Bussbranschens Riksförhund, BR. Det är det företag som svarar för att forma och driva den svenska bussbranschens forsknings- och utvecklingsarbete. som ordförande för BR omvaldes Stefan Magnusson, vd för Nettbuss Sverige.

Bland de pågående projekt som BR finansierar finns en framtidsstudie av den svenska bussbranschen.

– Projektet heter Bussbranschen 2030 och BR driver det tillsammans med Sveriges Bussföretag. Vi har tagit fram en omvärldsanalys med tidsperspektivet 2030 med särskilt fokus på hur förändringar i samhället påverkar bussens roll i det framtida transportsystemet. Med projektet vill vi fördjupa samtalen om vår närings utveckling och möjligheter, säger Stefan Magnusson.

BR har sedan 1 januari 2014 koncentrerat sitt arbete till forskning och utveckling för den svenska bussbranschen. Rollen som branschförbund har bransch- och arbetsgivarförbundet Sveriges Bussföretag tagit över. BR har ett nära samarbete med Sveriges Bussföretag som är en del av Transportföretagen och Svenskt Näringsliv.

BR har under de senaste åren inlett ett tätare samarbete med andra svenska forskningsorganisationer inom kollektivtrafiken.

Här är hela styrelsen för BR efter måndagens stämma:
Stefan Magnusson, Nettbuss Sverige AB; Irene Svänson, Sandarna Transporter AB; Henrik Birath, Björks & Byberg; Jonas Kempe, Nobina; Lars Erik Granberg, Granbergs Trafik AB; Jan Kilström, Keolis Sverige AB; Eva Tiséus, Transdev Sverige AB.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)