Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Strommas vd drar sig tillbaka

Strommas mångårige vd Jan Larsén draar sig tillbaka nästa år. Foto: Stromma.

Jan Larsén, vd för sightseeing- och aktivitetsbolaget Stromma lämnar vd-posten i Stromma under nästa år för att istället gå i pension. Han har lett Stromma un der 33 år och under hans ledning har Stromma expanderat till verksamhet i fem lände4r och tretton städer.

Jan Larsén blev vd i Stromma 1985, men hade då redan arbetat i företaget i fyra år. Stromma bedrev då skärgårdstrafik i Stockholm med inhyrda fartyg och en mindre sightseeingrörelse.  Bolaget såldes 1992 till Bore Lines AB som bedrev varumärket Tourist Sightseeing i Stockholm. Han blev Bore Lines VD 1994 och fem år senare fusionerades Bore och Stromma och fick namnet Stromma Turism & Sjöfart AB.

Med 140 passagerarbåtar och 100 tvåvåningsbussar omsätter Stromma i dag en miljard kronor och är ledande i sin bransch i norra Europa.

Expansionen utanför Sverige inleddes i Helsingfors 2010, i Köpenhamn 2011 och i Oslo 2012. Verksamheten i Amsterdam förvärvades 2016. Inriktningen kring ”Tours & Activities” och expansion utanför Sverige kommer att fortsätta också i framtiden, meddelar Stromma.

Under hösten inleder Stromma sökandet efter en efterträdare till Jan Larsén. När den nya vd:n har tillträtt kommer Larsén att fortsatt vara knuten till Stromma som senior adviser.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)