Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Svenska EA Bussar tar över försäljningen av Rošero

Två Iveco Rosero från Ekmanbuss som tidigare gick i trafik mellan Bromma flygplats och Arenastaden. Foto: Ulo Maasing.

Svenska EA Bussar, ett företag i Karlssongruppen AB, tar den första november över försäljningen av Rošero bussar i Sverige. Svenska EA Bussar kommer då att ansvara för försäljning och marknadsföring, medan systerbolaget EA Verkstad AB blir huvudansvarig för all eftermarknad och även kommer att verka för att utveckla servicenätverket i Sverige.

Rošero Bus har under flera år funnits representerat i Sverige genom Rošero Nordic AB, ett bolag i Björks & Byberg koncernen. Rošero är en slovakisk busstillverkare, specialiserad på midibussar och har sålt ett antal eldrivna bussar i Sverige.

Ted Stridsberg går till Svenska EA Bussar och fortsätter sitt arbete med Rosero där.

Samtidigt engagerar Svenska EA Bussar Ted Stridsberg som har en mångårig erfarenhet från bussbranschen och senast varit ansvarig för Rošero Nordic AB. Han kommer enligt Svenska EA Bussar att få en nyckelroll för produkten på den svenska marknaden.

– Beslutet har vuxit fram utifrån att vi inom gruppen koncentrerar oss mera på vår kärnverksamhet, alltså busstrafik. Rošero har ett brett produktutbud och vi har under åren haft ett väldigt framgångsrikt och bra samarbete. Vi känner ansvar för produkten och därför känns det speciellt bra att Karlssongruppen AB, med sin erfarenhet, vill utveckla och stärka varumärket på den svenska marknaden säger Alan Björk, vd för Björks & Bybergkoncernen.

Peder Jältborn, VD för Svenska EA Bussar AB, anser att Rošeros produkter kompletterar de övriga produkterna i bolaget.

– Vi tar ytterligare ett steg i att stärka ett redan starkt varumärke. Vi kommer att arbeta aktivt med att utveckla och stärka eftermarknaden. På produktsidan ligger Rošero idag långt fram när det gäller eldrivna bussar i midisegmentet, säger han.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)