Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ny expressbusslinje Uddevalla – Jönköping

Västra Sverige får en ny expressbusslinje på diagonalen.

Den 6:e november får västra Sverige en diagonal expressbusslinje mellan Uddevalla och Jönköping via Göteborg och Landvetter. Det är expressbussjätten FlixBus som startar linjen, som också innebär att Trollhättan blir en helt ny destination för FlixBus. Busslinjen underlättar för resenärer som vill ta sig mot Göteborg och vidare till flygplatsen och Jönköping.

Linjen kommer att trafikeras dagligen med en tur i vardera riktningen. Bussarna avgår varje dag hela veckan klockan 15.40 från Trollhättan Resecentrum respektive mot Trollhättan klockan 7.30 från Jönköping Resecentrum, 9.45 och 10.05 från Göteborg Korsvägen och Nils Ericsonterminalen. Från Landvetter avgår bussarna mot Trollhättan klockan 9.20.

– Vi har under en längre tid fått förfrågningar från resenärer om att enklare kunna ta sig till Göteborg. Det känns väldigt kul att kunna välkomna Trollhättan till Europas största intercity bussnätverk, säger Jelena Jovanovic, presschef på FlixBus.

Linjen startar på själva Gustav Adolfsdagen – det var ju den 6 november 1632 som Gustav II Adolf stupade i slaget vid Lützen.

Taggat som: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)