Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Svenska snökedjor till bussar i New York

En snöig dag i New York City. foto:MTA/Patrick Coshin.

När det snöar i New York handlar det ofta om rejäla snöoväder som orsakar att världsstaden stillnar helt. Även busstrafiken får stora problem, men nu vill MTA, den myndighet som ansvarar för kollektivtrafiken i New York, ordna bättre framkomlighet för sina bussar. VBG Group, med huvudkontor i Trollhättan, ska hjälpa MTA, genom sin division VBG Truck Equipment som har blivit utvald att leverera Onspot automatiska snökedjor till bussar i New Yorks kollektivtrafik. Värdet på ordern uppgår till 300 – 450 000 dollar (cirka 2,7 – 4,1 miljoner SEK).

– Vi testade Onspot på cirka 100 fordon hos denna kund under förra vintern och eftersom det testet föll väl ut, kommer vi att få utrusta ytterligare 250-300 fordon med automatiska snökedjor under denna vintersäsong.

– Om vår produktlösning fortsätter att fungera väl för kunden, tror jag att vi kan förvänta oss ytterligare affärsmöjligheter framöver, då de har en flotta på totalt cirka 6 500 bussar, berättar Eric Jones, global säljchef för varumärket Onspot som arbetar på Onspot of North America.

Onspot of North America är VBG Truck Equipments bolag i USA. Verksamheten, som förvärvades till VBG Group under 2012, har cirka 40 anställda som arbetar med att utveckla, tillverka och sälja automatiska snökedjor av varumärket Onspot till den nordamerikanska marknaden.

Share Dela

Taggat som: , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)