Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Svenska snökedjor till bussar i New York

En snöig dag i New York City. foto:MTA/Patrick Coshin.

När det snöar i New York handlar det ofta om rejäla snöoväder som orsakar att världsstaden stillnar helt. Även busstrafiken får stora problem, men nu vill MTA, den myndighet som ansvarar för kollektivtrafiken i New York, ordna bättre framkomlighet för sina bussar. VBG Group, med huvudkontor i Trollhättan, ska hjälpa MTA, genom sin division VBG Truck Equipment som har blivit utvald att leverera Onspot automatiska snökedjor till bussar i New Yorks kollektivtrafik. Värdet på ordern uppgår till 300 – 450 000 dollar (cirka 2,7 – 4,1 miljoner SEK).

– Vi testade Onspot på cirka 100 fordon hos denna kund under förra vintern och eftersom det testet föll väl ut, kommer vi att få utrusta ytterligare 250-300 fordon med automatiska snökedjor under denna vintersäsong.

– Om vår produktlösning fortsätter att fungera väl för kunden, tror jag att vi kan förvänta oss ytterligare affärsmöjligheter framöver, då de har en flotta på totalt cirka 6 500 bussar, berättar Eric Jones, global säljchef för varumärket Onspot som arbetar på Onspot of North America.

Onspot of North America är VBG Truck Equipments bolag i USA. Verksamheten, som förvärvades till VBG Group under 2012, har cirka 40 anställda som arbetar med att utveckla, tillverka och sälja automatiska snökedjor av varumärket Onspot till den nordamerikanska marknaden.

Taggat som: , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)