Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Tyskt familjeföretag köper en tredjedel av Transdev

Familjeägd stor tysk företagsgrupp köper in sig i Transdev.

Den familjeägda tyska företagsgruppen Rethmann Group planerar att köpa Veolias andel av den internationella kollektivtrafikjätten Transdev som också har en omfattande verksamhet i Sverige. Det blev klart på tisdagen. Förutsatt att konkurrensmyndigheternas godkänner affären förväntas den vara avslutad i slutet av det här året. Veolia äger idag 30 procent av aktierna. Resten ägs av statliga franska Caisse des Dépôts Group. Veolias huvudsakliga verksamhet ligger inom vatten- och avfallshantering.

Rethmann Group är en helt familjeägd tysk företagsgrupp och säger sig vara intresserad av ett långsiktigt engagemang i Transdev. Köpeskillingen uppges till 340 miljoner euro, cirka 3,5 miljarder SEK. För det får Rethmann Group 34 procent av aktiekapitalet i Transdev.

Även i framtiden ska Caisse des Dépôts Group vara huvudägare till Transdev och ha kontrollen över företaget med sina mer än två tredjedelar av rösterna i Transdev.

Rethmann Group är aktivt i Tyskland, dels inom kollektivtrafik genom dotterbolaget Rhenus Veniro, dels inom vatten- och avfallshantering. Totalt har företagsgruppen i sina olika verksamheter cirka 72 000 medarbetare och en omsättning på 14,4 miljarder euro, det vill säga cirka 150 miljarder SEK. Rethmann är aktivt i flera hundra städer i 50 länder och på fyra kontinenter. Inom kollektivtrafik har Rethmann group busstrafik i sju tyska delstater. Dessutom driver man tre regionala tåglinjer.

Totalt har Rethmann i sin verksamhet inom kollektivtrafik drygt 2 200 medarbetar4, 1617 bussar, 32 spårvagnar samt åtta regionaltåg.

Taggat som: , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)