Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Fullt krig om serviceresor i väst

Fullt krig har brutit ut mellan ett företag som kör serviceresor och Västtrafik.

Ett fullskaligt krig har brutit ut mellan ett taxiföretag i Västsverige och Västtrafik. I september gav Västtrafik taxiföretaget Kronan sparken på elva av de 29 trafikavtal om serviceresor som Kronan haft med Västtrafik motiverade beslutet med allvarliga kvalitetsbrister som Kronan inte hade åtgärdat trots påpekanden. Klagomålen från kunderna hade också strömmat in till Västtrafik. Uppsägningen gällde trafik med 60 bilar för sjukresor, skolskjutsar och färdtjänst. Nu svarar Kronan med att som protest sluta köra med alla sina 120 bilar i 16 kommuner, rapporterar Bohusläningen.

Taxiföretagets vd Ibrahim Hassan Alfakawi säger till tidningen att alla klagomål som kommit in mot hans företag från kunder egentligen är riktade emot Västtrafik.

– Vi följer reglerna och deras system. Men om de skickar en försenad körning så registreras det på oss, säger han till Bohusläningen.

Han kräver att Kronan får tillbaka sina avtal och säger att man kommer att överklaga att Västtrafik nu har tagit in fem andra företag för den trafik som Västtrafik sagt upp.

Västtrafiks presschef Mette Ramquist säger att man ser allvarligt på Kronans agerande.

– Det här är ett företag som inte kan uppfylla de krav vi ställer på ett trafikföretag. Agerandet är helt oacceptabelt. Just nu är vårt fokus på att ordna en ersättningstrafik så att våra kunder kan fortsätta att resa med oss. Just nu är problemen så stora att vi tvingas prioritera de mest kritiska resorna, säger hon till tidningen.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)