Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Birka ökar kryssningsprogrammet

Klaipeda är ny kryssningdestination för Birka Cruises. Foto: Wikimedia Commons.

Birka Cruises ökar sommaren 2019 sitt program med långkryssningar från Stockholm från elva till tretton kryssningar. En ny kryssningsdestination för Birka är hamnstaden Klaipeda i Litauen som lär vara den restaurangtätaste staden i landet med uteserveringar som kantar kanalen. Sandstränderna är milsvida och det världsarvsklassade Kuriska näset har en unik natur med sanddyner höga som femvåningshus.

– Konstigt nog är resmålet ganska okänt bland svenska gäster, trots närheten. Klaipeda är både prisvärt och intressant med sin historia och unik natur med världsarv, säger Marcus Hammarström, marknadschef på Birka Cruises.

En annan nyhet från rederiet är att man för första gången övernattar på ett resmål.

– Det är i Luleå för att ge resenärerna en möjlighet att se midnattsljuset på riktigt. Sverige är exotiskt också för oss svenskar. säger Marcus Hammarström.

Den 1 maj går den första långkryssningen med en två dygns vårkryssning till Visby.

Birka Cruises fortsätter dessutom samarbetet med rundresearrangören TEMA med totalt fyra cykel- och vandringskryssningar, bland annat till nyheten Klaipeda.

Rederiet utökar dessutom antalet kryssningar till förra årets nyhet Höga Kusten och Vasa samt den tyska ön Rügen. Totalt tretton kryssningar och tio resmål ingår i Birka Cruises långkryssningsprogram sommaren 2019. Vintertid erbjuder rederiet också långkryssningar till tomten i finska Lappland och skidkryssning till Sundsvall.

Share Dela

Taggat som:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)