Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Beslut igen om tre zoner för Västtrafik

För andra gången har regionstyrelsen i Västra Götaland klubbat att dagens mer än 70 zoner i kollektivtrafiken ska ersättas av tre. Foto: Ulo Maasing.

De mer än 70 zonerna i kollektivtrafiken i Västra Götaland ska minskas till tre. Det beslutade regionstyrelsen i Västra Götalandsregionen på tisdagen för andra gången. Förra gången frågan var uppe till beslut, den 9 oktober, låg ett förslag från den grönblå majoriteten i regionstyrelsen om att införa ett zonsystem med tre zoner. Men efter yrkanden av Socialdemokraterna och Vänsterpartiet skickades ärendet tillbaka för fortsatt utredning.

När frågan på tisdagen hade kommit tillbaka till regionstyrelsen var förslaget exakt som tidigare och den nya zonindelningen gick nu igenom.

Syftet med den radikala ändringen av zonerna är att göra det enklare för Västtrafiks resenärer.

I förslaget omfattar zon A Göteborg, Mölndal, Partille och Öckerö, zon B omfattar övriga nio kommuner i Göteborgsregionen inklusive Kungsbacka, och zon C omfattar resterande 37 kommuner i Västra Götaland.

Det slutliga beslutet ska fattas av politikerna i regionfullmäktige. Sedan tar det två år att genomföra den nya zonindelningen.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)