Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Bussaffär i Stockholm: Delfinbuss köper StockholmsBuss

Per Broström, vd och ägare till Delfinbuss som den första december tar över StockholmsBuss från Göran Demnert. Bild: Ulo Maasing.

Två turist- och beställningstrafikföretag i bussbranschen i Storstockholm blir ett. Den 1 december tar Per Broströms företag Delfinbuss över StockholmsBuss från nuvarande ägaren Göran Demnert. Båda företagen grundades 1989 och har samarbetat sedan dess.

StockholmsBuss har idag fem bussar och en årsomsättning på cirka tolv miljoner kronor, medan Delfinbuss omsätter strax över 30 miljoner kronor och har 22 fordon.

– Med StockholmsBuss får vi inte bara ett bra bussbolag utan också världens bästa namn på ett bussbolag, säger Delfinbuss´ ägare och vd Per Broström till bussmagasinet.se.

Båda varumärkena kommer att finnas kvar även i framtiden. StockholmsBuss kommer att vara en bifirma till Delfinbuss.

– Förvärvet kommer också att ge oss nya kunder, nya uppdrag och nya förare, säger Per Broström.

Delfinbuss har idag sin depå i Sollentuna. Den kommer att finnas kvar, likaså StockholmsBuss´ garage i Tyresö, söder om Stockholm.

– Vi får helt enkelt inte plats med båda verksamheterna i vår anläggning i Sollentuna, säger Per Broström.

– Jag känner att jag är färdig med att driva bussföretag. Jag är ju ändå 67 år fyllda. Jag kommer också att jobba deltid på Delfinbuss kontor som en extra resurs och för att övergången för våra kunder ska gå så smidigt som möjligt, kommenterar StockholmsBuss´ ägare Göran Demnert

Enligt parterna har affären gått mycket snabbt att genomföra.

– Visst har vi skojat om saken tidigare, men egentligen är det bara ett par veckor sedan Göran väckte frågan. Och den första december genomförs ägarskiftet, säger Per Broström, som därmed får en hektisk start på julmånaden.

Delfinbuss har nämligen sedan många år hand om alla busstransporter i samband med utdelningen av Nobelpriset.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)