Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Fler reste med Tallink och Silja

Ett av Tallink Grupps fartyg, Silja Symphony. Foto: Tallink Silja.

Tallink Grupp, där Tallink och Silja ingår, redovisar ökade passagerarsiffror för det tredje kvartalet i år, jämfört med samma period förra året. Även frakten ökade, medan nettovinsten minskade. Det framgår av Tallink Grupps delårsrapport på torsdagen där det oreviderade finansiella resultatet för tredje kvartalet och de första nio månaderna 2018 presenteras.

Under tredje kvartalet (juli-september) 2018 ökade det totala antalet passagerare Tallinks fartyg med 1,2% jämfört med samma period föregående år och uppgick till totalt 2,9 miljoner transporterade passagerare. Högre bränslekostnader och minskade charterintäkter har lett till det något lägre vinst jämfört med samma period 2017.

Under årets första nio månader har Tallink/Silja transporterat totalt 7,5 miljoner passagerare, vilket är cirka 70 000 mer än under de första nio månaderna 2017. Tallink Grupps nettovinst uppgår till 41,8 miljoner euro under de första nio månaderna, vilket är en minskning med 3,6 miljoner euro jämfört med samma period föregående år.

Det största antalet passagerare transporterades på rutterna Estland-Finland, med över 3,9 miljoner passagerare under årets första nio månader, en ökning med 1,6% jämfört med motsvarande period föregående år.

De största ökningarna av både passagerar- och fraktenheter som transporterades gäller Sverige – Lettlandrutten. Antalet passagerare ökade med 8% och sammanlagt har över 623 000 passagerare rest på rutten under årets första nio månader.

– Vi har ett ökat antal passagerare och antal fraktenheter som transporteras på Tallinkfartygen både under tredje kvartalet och under årets första nio månader i sin helhet. Dessutom rapporterade vi i både juni och juli i år att vi transporterade det högsta antalet passagerare någonsin under båda dessa månader, säger Paavo Nõgene, vd för Tallink Grupp.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)