Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Mercedes-Benz i topp ännu en månad

Toppade för andra månaden i rad.

Precis som i september toppade Mercedes-Benz nyregistreringarna av tunga bussar under oktober. Och precis som september blev oktober en lugn månad när det gäller nya bussar, jämfört med samma månad förra året. Det framgår av branschorganisationen Bil Swedens månadsstatistik över fordonsregistreringar.

Under oktober registrerades totalt 64 nya bussar (både lätta och tunga), 32,6% färre än under samma tid förra året, då 95 stycken registrerades. Sammanlagt registrerades under perioden januari – oktober 702 bussar, 38,9% färre än förra året, då 1149 stycken registrerades.

Nyregistreringarna av tunga bussar över 10 ton uppgick till 56 under oktober, 1,8% färre än under samma tid förra året då 57 bussar registrerades. Sammanlagt registrerades under perioden januari – oktober 463 tunga bussar,45,1% färre än under motsvarande period förra året då 844 registrerades.

Här är listan över nyregistrerade tunga bussar under oktober, märke för märke:

Mercedes-Benz 21
Scania 18
Volvo 6
Setra 5
VDL 3
MAN 3

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)