Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

FlixBus växer i Småland

FlixBus expanderar i Småland. Foto: FlixBus.

Expressbussföretaget FlixBus öppnar en ny linje i Småland och etablerar nya samarbeten med flera bussföretag i södra Sverige. Den nya linjen trafikerar Växjö – Jönköping med två turer i vardera riktningen fredagar, lördagar och söndagar från och med den här veckan. Resan mellan Växjö och Jönköping tar cirka två timmar och biljettpriserna börjar på 79 kronor, vilket gör den nya bussturen till en stark utmanare till tåget.

– De nya helgturerna är bra för våra resenärer bosatta i mindre orter som vill ta sig till Jönköping eller till Stockholm och Göteborg för en helg med familj, vänner, sevärdheter och shopping, säger Jelena Jovanovic, presschef på FlixBus.

– Vi vet även att det finns resenärer som behöver resa i sitt arbete mellan Växjö och Jönköping och är öppna för att utöka turerna till fler veckodagar i framtiden beroende på hur stort intresset att resa med oss blir.

Samtidigt storsatsar FlixBus på att växa i Småland. Under hösten ökar företaget antalet avgångar från Jönköping med 20 procent jämfört med Swebus reseerbjudande från i våras, innan FlixBus köpte Swebus.

Den nya vintertidtabellen som börjar gälla från och med tisdagen innebär 30 fler veckoavgångar och flera nya förbindelser från Jönköping.

Samarbeten med Aneby Buss, BD bussresor och Omnibuslinjen Habo – Hjos helägda dotterbolag JBF Trafik innebär att lokala busspartners tar över en stor del av Swebus´ trafik på Jönköping – Växjö, Jönköping – Göteborg och Jönköping -Uddevalla (via Göteborg), samt klär upp sina bussar med FlixBus gröna färg.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)