Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nettbuss Sverige skiftar vd

Arne Veggeland tar vid årsskiftet som vd för Nettbuss´ svenska verksamhet…

Vid årsskiftet blir det vd-byte i Nettbuss´ svenska verksamhet. Den 1 januari tar norrmannen Arne Veggeland över som vd i svenska Nettbuss. Han efterträder då Stefan Magnusson som har varit företagets vd sedan 1997. Magnusson kommer dock att kvarstå som vice vd i den svenska verksamheten till oktober nästa år då han fyller 64 år och går i pension.

…då han efterträder Stefan Magnusson som varit företagets vd sedan 1997. Foto: Nettbuss.

Nettbuss är Nordens näst största bussoperatör med 7 400 medarbetare, 3 300 bussar och en omsättning på cirka 6 miljarder kronor per år. Ägare är norska Nettbuss A/S som i sin tur ägs av de norska statsjärnvägarna, NSB. I Sverige kör Nettbuss främst upphandlad trafik under namnet Nettbuss AB och kommersiell trafik under namnet Nettbuss Travel med varumärket Bus4You.

Under Stefan Magnussons ledning har verksamheten utvecklats från en omsättning på 18 miljoner i dåvarande Orusttrafiken, till dagens omsättning på 1,7 miljarder med verksamhet från Östersund i norr till Lund i söder med basen i Göteborg.

– Det var inte något lätt beslut att ta, men jag är väldigt nöjd med att efterträdaren blir en person som kan branschen och har ett hjärta som klappar för Nettbuss, säger Stefan Magnusson.

Tillträdande vd:n Arne Veggeland har idag en tjänst inom NSB och har tidigare i flera år varit VD för norska Nettbuss. Han har även varit styrelseordförande i den svenska koncernen.

– Jag är glad att Stefan Magnusson blir kvar i organisationen ända fram till oktober, säger Arne Veggeland.

– Det ger mig god tid att sätta mig in i den operativa verksamheten i Sverige där vi har flera intressanta upphandlingar framför oss.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)