Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Rolfs Flyg & Buss gasell för femte året i rad

En hel hop gaseller på gasellföretaget Rolfs Flyg & Buss:
Övre raden, från vänster: Isabelle Sandberg, Evelina Magnusson, Malin Eriksson, Felicia Johansson, Michelle Ciechowicz, Nora Kerekes, Karl Johansson, Jacob Råberg, Evert Evertsson, Anneli Markinhuhta, Micaela Selenius. Nedre raden, från vänster: Linley Karlsson, Emanuel Karlsson, Annelie Köbi, Emma Falkholt, Charlotte Nystrand, Simon Högnelid, Peter Widman, Linde Gustafsson, Jacob Johnsson, Åsa Nilsson, Lovisa Solkvint, William Karlsson, Rolf Karlsson. Infällda bliden, från vänster: Ewa Oplocka, Angelica Oska, Emma Duan, Adrian Staniszewski, Anna Parfeniuk, Rok Svab. Foto: Rolfs Flyg & Buss

Buss- och gruppresearrangören Rolfs Flyg & Buss utsågs på tisdagen för femte året i rad till Gasellföretag av Dagens Industri. Företaget är Sveriges största gruppresearrangör. ”Det känns faktiskt lika stort denna gången som första, men att få motta utmärkelsen fem år i rad är förstås extra ärofyllt”, säger Emanuel Karlsson, vd för Rolfs Flyg & Buss.

–  Jag är lika stolt varje gång vi får motta utmärkelsen. Det är ett bevis på att vi under året lyckats få fler resenärer att upptäcka gruppresandet med alla dess fördelar, säger Emanuel Karlsson.

Rolfs Flyg & Buss startade sin verksamhet 1975 i Göteborg, och har på senare år växt explosionsartat. Idag arbetar över 50 personer i företaget som har vuxit till Sveriges största gruppresearrangör och fjärde största researrangör.

Under DI Gasells 18 år har endast 134 av Gasellföretagen blivit utsedda fem gånger. Än färre har blivit utsedda fem år i rad.

Kriterierna är tuffa, varje år utses färre än en halv procent av Sveriges aktiebolag till Gasellföretag. Rolfs Flyg & Buss har på bara några få år ökat sin omsättning från 40 miljoner kronor till 500 miljoner kronor och förra året levererade företaget upplevelser till över 100 000 resenärer.

Utbudet av resor från Rolfs Flyg & Buss sträcker sig från dagsturer till Ullared till rundresor i Sydamerika,

– Gruppresor där upplevelserna är innehållet bidrar till ett mer socialt resande, en reseupplevelse som ger minnen men också vänner och bekanta, en del för en stund andra för en livstid. Lyckas vi skapa rätt förutsättningar för upplevelserna skapas ringar på vattnet som bidrar till att våra resenärer gladeligen reser med oss igen och tipsar sina vänner, bekanta och familj om våra resor, säger Emanuel Karlsson.

För att bli utsedd till Gasellföretag krävs av företaget:
en omsättning som överstiger 10 miljoner kronor;
minst tio anställda;
minst fördubblat sin omsättning, om man jämför det första och det senaste räkenskapsåret;
ökat sin omsättning varje år de senaste tre åren;
ett samlat rörelseresultat för de fyra senaste räkenskapsåren som är positivt;
i allt väsentligt vuxit organiskt, inte genom förvärv eller fusioner;
sunda finanser

Taggat som: ,

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)