Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Uddevallas bussförare kan få kroppskameror

Bussförarna i Uddevalla kan komma att utrustas med kroppskameror. Foto: Thomas Harrysson.

För att komma tillrätta med hot och våld mot bussförarna kan det bli aktuellt att införa kroppskameror på förarna hos Uddevalla Omnibus. I slutet av september stoppade skyddsombudet förarnas visering av färdbevis på bussarna i Uddevalla på grund av hot och våld mot förarna. Stoppet hävdes senare men väktare sattes in liksom fler biljettkontroller. Nu vill bussföretaget prova att införa kroppskameror på förarna, skriver Bohusläningen.

– Men personalen måste känna sig bekväm med att bära kamerorna. Det är en förutsättning för att vi ska kunna testa det på bussförarna också, menar Anders Larsson, säkerhetsansvarig på Västtrafik till tidningen.

Västtrafik har tidigare testat kroppskameror på sina tågvärdar och i Stockholm har bussoperatören Arriva framgångsrikt testat kroppskameror på bussförare. Under provtiden på några särskilt utsatta busslinjer förekom inga incidenter med hot eller våld mot förare på de aktuella linjerna. Arriva kommer att permanenta kamerorna från årsskiftet.

I Uddevalla har det enligt Bohusläningen varit lugnt på bussarna sedan väktare och fler biljettkontroller satts in.

Share Dela

Taggat som: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)