Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Sightseeing när mörkret faller

Nattlig sightseeing– inte i Stockholm utan i Barcelona.

Nu lägrar sig mörkret över landet och sightseeingbussarnas turer begränsas till några få om dagen. Om ens några. Men i en rad städer på kontinenten låter man inte mörkret hindra turistturerna, även om turisterna är färre än sommartid. I Berlin körs massor av bussturer mörka oktoberkvällar när staden har sin ljusfestival, Festival of Lights. Och Barcelona visar upp sig, även i mörkret.

Barcelona Night Tour är en möjlighet att upptäcka platserna,i staden, dess monument och dess mest kända sevärdheter.

De nattliga turerna utgår från berömda Plaça de Catalunya,och låter passagerarna upptäcka belysningen och färgerna på stadens mest berömda byggnader: Casa Batlló, la Pedrera, Sagrada Família, Torre Agbar, Columbus-statyn och Poble Espanyol.

Dessutom kan man njuta av ljusspelen vid fontänen Font Màgica de Montjuïc, ett arrangemang som kombinerar vatten, belysning i olika färger och musik.

Men i Stockholm, som särskild inför jul bjuder på magnifika arrangemang i ljus? Och som redan utan julilluminationer bjuder på fantastiska scener längs vattnet, även under dygnets mörka timmar? Trots att huvudstaden snålar rejält på fasadbelysning.

Share Dela

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)