Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Tysk storsatsning på elbussar

Elbussar från Solaris i Hamburg. Tyska storstäder planerar nu för en storskalig övergång till eldrivna bussar. Foto: Hamburger Hochbahn.

Tysklands fem största städer kommer fram till år 2030 att köpa minst 3 000 elbussar till stadstrafiken, skriver den tyska affärstidningen WirtschaftsWoche. Tidningen har frågat lokaltrafiken i de fem städerna om deras planer. Städerna är Berlin, Hamburg, Köln, Frankfurt och München.

Sedan flera år har Hamburger Hochbahn, som svarar för lokaltrafiken i Hamburg, varit tydlig med att man från 2020 endast kommer att köpa in elbussar. Likaså har både Berlin och Köln aviserat att man innan 2030 helt kommer att gå över till att investera i elbussar.

Nu uppger äv en München att man har 2030 som riktmärke för en omställning till eldrivna bussar och samma år ska minst hälften av bussarna i lokaltrafiken i Frankfurt vara bränslecellsdrivna eller batteridrivna. Även Dortmund har nu enligt WirtschaftsWoche beslutat att från 2020 enbart köpa in elbussar, under förutsättning att tillverkarna kan leverera.

Just busstillverkarnas förmåga att klara leveranserna av elbussar för en storskalig elektrifiering av bussflottan anges enligt WirtschaftsWoche vara ett osäkerhetsmoment som även andra städer anger.

Share Dela

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)