Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Högtryck för expressbussar

FlixBus rapporterar om 60 procent fler bokningar inför helgerna, jämfört med fjolåret. Foto: FlixBus.

Inför julhelgen är bokningstrycket högt på expressbussarna. Den största operatören, FlixBus, uppger att man redan nu har 60 procent fler bokningar för jul- och nyårsresor jämfört med 2017. FlixBus har trappat upp antalet avgångar på flera av de populära relationerna som Stockholm – Linköping, Västerås – Stockholm, Karlstad – Oslo, Jönköping – Göteborg, Göteborg – Malmö med flera.

FlixBus´ statistik visar ett ökat intresse för att resa med expressbuss såväl i Europa som i USA.

FlixBus kör med extra kapacitet i hela Sverige med över 200 extra avgångar och ökar turtätheten redan på fredagen den 21 december. Kring jul räknar företaget med att den 22 december och den 26 december blir de reseintensivaste. Många turer är redan slutsålda, men det finns fortfarande avgångar tillgängliga på de flesta relationer, uppger företaget.

Internationellt visar FlixBus´ bokningssiffror att de europeiska huvudstäderna fortsätter att vara de mest eftertraktade resmålen kring jul och nyår. I topp ligger Berlin, Prag, München, Hamburg och Amsterdam.

Toppdestinationerna i Sverige är Stockholm, Göteborg, Malmö, Jönköping och Linköping, samtidigt som många väljer att resa till Oslo och Köpenhamn.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)