Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Medelbra kreditbetyg för Nobina

Nobina har av kreditvärderingsinstitutet Fitch Ratings fått betyget BBB-. Foto: Nobina.

Nordens största bussoperatör, Nobina, har tilldelats kreditbetyget BBB- med stabil utsikt av det internationella kreditvärderingsinstitutet Fitch Ratings. Betyget innebär att företaget av Fitch Ratings ses som medelbra och tillfredsställande.

Fitch Ratings konstaterar enligt Nobina att Nobinas kreditbetyg reflekterar bolagets ”ledande position inom den nordiska marknaden för kollektivtrafik med buss kännetecknad av fördelaktig marknadsdynamik, verksamhet under långfristiga kontrakt med begränsad marknadsrisk, erfarenhet av kontraktsmigreringar och fleet management samt stabil och förutsägbar kassaflödesgenerering”.

– Ratingen BBB- reflekterar Nobinas finansiella ställning och ledande marknadsposition samt ger oss bättre förutsättningar att finansiera verksamheten till fördelaktiga villkor, säger Mattias Gelinder, finanschef på Nobina.

– Vi har nu tagit nästa steg i vår finansiella profilering. För Nobina är det viktigt att synliggöra vår stabila verksamhet och vår långsiktighet gentemot såväl våra investerare som våra kunder. Detta kreditbetyg överensstämmer med våra förväntningar och bekräftar vår långsiktiga finansiella stabilitet, säger Per Skärgård, ekonomidirektör på Nobina.

Fitch Ratings är ett av de tre ledande kreditvärderingsinstituten i världen. De andra två är Moody´s samt Standard & Poors. Betyget BBB avser företag som är ”medelbra och tillfredsställande för närvarande”. Det bästa betyget, AAA, tilldelas ”de bästa kvalitetsföretagen, pålitliga och stabila”. AA är ”kvalitetsföretag med något högre risk än AAA” och A tilldelas förtag där ”den ekonomiska situationen kan påverka finanser”.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)