Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Mest Scania i november

Scania toppade nyregistreringarna av tunga bussar under november. Foto: Scania.

Scania toppar registreringsstatistiken för tunga bussar under november, tätt följd av Volvo och Mercedes-Benz. Det framgår av branschorganisationen Bil Swedens statistik. Under månaden registrerades totalt 94 nya bussar, både lätta och tunga. Det är 49,2% fler än under samma tid förra året, då 63 stycken registrerades. Sammanlagt registrerades under perioden januari – november 796 bussar, 34,3% färre än förra året, då 1212 stycken registrerades.

Nyregistreringarna av tunga bussar över 10 ton uppgick till 78 under november, 69,6% fler än under samma tid förra året då 46 bussar registrerades. Sammanlagt registrerades under perioden januari – november 541 tunga bussar, 39,2% färre än under motsvarande period förra året då 890 registrerades.

Här är registreringsstatistiken för november, märke för märke:

Scania 26
Volvo 23
Mercedes-Benz 21
Setra 6
MAN 1
VDL 1

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)