Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Irizars ”spårvagn” i Barcelona

Busstillverkaren Irizar elledbuss ie Tram, nu i trafik i Barcelona. Foto: Irizar.

Från och med den här månaden rullar den spanska busstillverkaren Irizars elektriska ”spårvagn” i reguljär trafik i Barcelona. Det är lokaltrafiken i staden, TMB, som har satt de första fyra exemplaren av Irizars eldrivna ledbuss ieTram i trafik. Bussen har en särskild BRT-design, liknar en spårvagn, och kan ta totalt 147 passagerare, varav 36 sittande.

För att nå korta hållplatsuppehåll har den 18 meter långa bussen fyra dörrar. Snabbladdning sker längs linjen på 4 – 5 minuter via en pantograaf som lyfts från busstaket mot laddstationen. Dessutom sker laddning i depå nattetid.

Istället för vanliga, konventionella backspeglar har bussen digitala sådana.

Share Dela

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)