Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nya stombusslinjer i Jönköping

Jönköping ska få fler stombusslinjer. Foto:Ulo Maasing.

Jönköping ska få två nya stombusslinjer enligt en avsiktsförklaring som Jönköpings kommun och JLT (Jönköpings Länstrafik) har skrivit under, rapporterar nättidningen Jnytt. Först ut blir linje 4 som ska gå från Huskvarna via handelsområdena A6 och Solåsen till Vätterslund. Senare kommer även linje 5, men där är linjesträckningen ännu inte bestämd.

Den första av de nya linjerna är tänkt att starta sommaren 2021 och gå från Esplanaden i Huskvarna via A6, Länssjukhuset Ryhov, Solåsens handelsplats, Munksjöstaden, Jönköpings centrum till Vätterslund.

För linje 5 kommer linjesträckning med mera sannolikt att bestämmas under tiden för nästa trafikavtal som sträcker sig fram till år 2031.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)