Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Stora Turismpriset till sörmländska Julita Gård

Julita Gård i Södermanland tilldelades på torsdagen Stora Turismpriset 2018.

Sörmländska Julita Gård tilldelades på torsdagen Stora Turismpriset 2018. Priset delades ut i samband med konferensen Besöksnäringen på agendan, som samlade verksamma inom besöksnäringen i Sverige. Konferensen arrangeras av SKL i samarbete med Tillväxtverket och Regionala nätverk för Turism.

Priset på 100 000 kronor delades ut i på torsdagen i Stockholm av Gunilla Nordlöf, generaldirektör på Tillväxtverket och Cecilia Schelin Seidegård, ordförande i Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism.

Juryn motiverar sitt val av pristagare med att ”besöksmålet Julita Gård har med platsens historiska miljö som grund framgångsrikt utvecklat en plats med en arena där många aktörer tillsammans bygger och delar kunskap”.

– I år har samtliga län valt ut nytänkande kandidater som bidrar till att göra Sverige till en enastående destination. Vinnaren har framgångsrikt skapat ett besöksmål som tar vara på sitt historiska arv och som har skapat ett nav för samverkan och kunskapsdelning, säger Cecilia Schelin Seidegård, som förutom att vara ordförande för Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism även är landshövding i Gotlands län.

Syftet med Stora Turismpriset är att lyfta fram föredömliga insatser som har utvecklat turismen i Sverige. Priset delades på torsdagen ut för 25:e året i rad av Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism, som är en fristående stiftelse vars syfte är att främja utvecklingen av kunskap inom svensk turism. Tillväxtverket är stiftelsens huvudman och utser dess styrelse.

Förutom Julita Gård var övriga finalister i årets tävling Hide & See Norrbotten, Trolltunet Västerbotten, Storhogna fjällbyJämtland Härjedalen, Urkult Västernorrland, Högbo Brukshotell Gävleborg, Kulinariet Dalarna, Sliperiet Konsthall och Gastronomi Värmland, Katrinelund Gästgiveri & Sjökrog Örebro län, Ulvsbomuren Vildmark & Lantliv Västmanland, Go Adventure Uppsala län, Kungl. Djurgårdens Intressenter KDI Stockholms län, ESS Group Västra Götaland, Rimforsa Strand Östergötland, Gotlands Cykeluthyrning Gotland, Småland Resorts Jönköpings län, Lag VM i bordtennis 2018 i Halmstad – Destination Halmstad Halland, Villa Vik Toftastrand Kronoberg, Ironman Kalmar – Sportalliansen Kalmar Kalmar län, Eriksbergs Vilt & Natur Blekinge, Dag Hammarskjölds Backåkra Skåne.

Share Dela

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)