Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Transdev satsar på VDL i Storstockholm

Transdev köper 59 bussar från VDL för trafik i norra Storstockholm. Foto: VDL.

Kollektivtrafikoperatören Transdev har beställt 59 bussar från VDL för trafik i norra Storstockholm. Bussarna ska från juni nästa år sättas i trafik i Sigtuna, Upplands Väsby och Vallentuna, sedan Transdev tidigare i år vunnit SL:s trafikupphandling där. Beställningen stärker banden mellan Transdev och VDL. I juni kommer Transdev också att leverera 25 fullelektriska ledbussar för trafik i Umeå, där redan idag 30 stadsbussar från VDL går i trafik.

De bussar som Transdev har beställt till Storstockholm är 59 12,7 meter långa stadsbussar, VDL Citea LLE-127. Bussarna ska köras på syntetdieseln HVO.

– Vi har sedan tidigare ett gott samarbete med VDL och är väl bekanta med den höga kvaliteten hos deras bussar för kollektivtrafik. Våra goda erfarenheter från Umeå, inte minst när det gäller bussarnas livscykelkostnad (TOC; Total Cost of Ownershiop) bidrog till att vi än en gång valde VDL, säger Niclas Flodin, teknisk chef på Transdev Sverige.

– Det här är en av de största beställningar som VDL har fått i Sverige och visar att VDL Citea LLE är ledande i klassen när det gäller låg bränsleförbrukning och driftsäkerhet, kommenterar Fredrik Dahlborg, vd för VDL Bus & Coach Sweden AB.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)