Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Strömma värvar vd från Stockholmsmässan

Stockholmsmässans nuvarande vd Patric Sjöberg tar i sommar över som vd för Strömma. Foto: Stockholmsmässan.

Strömma Turism & Sjöfart får ny vd. Det är Patric Sjöberg som tillträder som vd för Strömma den 1 juni. Han kommer närmast från Stockholmsmässan där han har varit vd sedan 2008. Patric Sjöberg efterträder Jan Larsén som har lett Strömmas verksamhet sedan 1985, men som nu går i pension vid 65 års ålder. Jan Larsén kommer även i fortsättningen att vara knuten till Strömma som senior adviser.

– Ibland bjuder livet på erbjudanden som man bara inte kan säga nej till och det här är ett sådant. Jag har haft en mycket spännande och utvecklande tid på Stockholmsmässan, men när möjligheten att leda en större, internationell verksamhet inom turistnäringen dök upp kunde3 jag inte tacka nej, säger Patric Sjöberg.

Innan han blev vd för Stockholmsmässan 2008 hade han chefsbefattningar hos SAS och han hr även arbetat inom IKEA.

Strömma har 140 båtar och 100 dubbeldäckarbussar samt omsätter en miljard kronor om året. Idag har företaget verksamhet i tretton städer: Amsterdam, Utrecht, Köpenhamn, Århus, Oslo, Bergen, Ålesund, Geiranger, Stavanger, Stockholm, Göteborg, Malmö och Helsingfors.

Taggat som: , , , ,

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)