Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Upphandlingsvinst för Transdev

Transdev har vunnit en upphandling som Länstrafiken i Västerbotten nu har avgjort.

Transdev har vunnit en upphandling av trafiken på fem busslinjer i Västerbotten;: 11, 15, 16, 55 och 166. I sitt tilldelningsbeslut konstaterar Länstrafiken i Västerbotten att Transdev lämnade det ekonomiskt mest fördelaktiga priset på trafiken. Endast en ytterligare aktör kom in med anbud nämligen samverkansbolaget Busspoolen i Västerbotten.

Avtalet mellan Transdev och Länstrafiken i Västerbotten kan skrivas tidigast den 22 januari eftersom avtalsspärr råder till och med den 21 januari.

Trafikstarten är den 1 januari 2020 och avtalet löper på tio år.

Skillnaden mellan de båda anbuden var måttlig. Transdevs vinnande anbud landade på 40 489 942 kronor/år. Motsvarande anbud från Busspoolen var 41 762 441 kronor om året.

Linje 11 går mellan Nordmaling och Umeå, linje 15 Bjurholm – Umeå, linje 15/55 Vännäs -– Umeå och linje 166 Åmsele – Vindeln.

– Vi är väldigt glada och stolta över att ha fått Länstrafikens förtroende att driva regiontrafik i Umeå. Vi kör redan idag stadstrafiken i Umeå med en helt fossilfri flotta samt E4 trafiken mellan Umeå och Haparanda. Med stöd av vår väl fungerande befintliga verksamhet kan vi erbjuda en robust, pålitlig och attraktiv trafik, säger Camilla Nordlund, affärschef i Umeå och E4-trafiken på Transdev Sverige AB.

Transdev går in i avtalet med nya bussar. De kommer att utrustas med wifi och eluttag, vilket blir ett lyft för resenärerna.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)