Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Alla siffror på en sajt

Transportföretagen lanserar nu en webbplats med statistik från hela transportnäringen, transportfakta.se.

En omfattande statistik om transporter i Sverige samlas nu på en sajt, transportfakta.se. Det är Transportföretagen som nu lanserar en ny webbplats som täcker in åtskilligt av den svenska transportnäringen i siffror, från antal bussar på vägarna till hur många flygplan som landar i Sverige.

Det finns en stor mängd statistik om hur transporter av olika slag utvecklats och dess effekter. Den publiceras bland annat av Trafikanalys, Trafikverket, Transportstyrelsen och SCB men nu samlar Transportföretagen all relevant statistik på den nya sajten Transportfakta.

– Många har framfört att det kan vara svårt att få en överblick över vad för statistik som publiceras om transporter. Därför har Transportföretagen samlat statistik till en ny webbplats, Transportfakta, säger Ulf Perbo, näringspolitisk chef Transportföretagen.

Till exempel kan man på Transportfakta få veta hur mycket trafik som kör på vägarna, vilka varuslag som är vanligast på lastbil hur många flygplan som landar i Sverige, antal bussar i trafik, bilar per person, antal fartyg på sjön eller personresor med tåg och så mycket mer. Här samlas den allra senaste statistiken. Dessutom erbjuder Transportfakta en ordlista som förklarar transportrelaterade ord och företeelser.

– Förhoppningen är att Transportfakta ska göra det lättare för företag i branschen och andra intresserade att hitta relevant statistik om transporterna, säger Ulf Perbo.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)