Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

VDL:s elbussar prisade

Företrädare för VDL tog i Berlin emot priset till VDL:s elbussar. Alex de Jong, chef för kollektivtrafikbussar hos VDL tvåa från höger.

Busstillverkaren VDL har tilldelats det tyska priset EBUS Award för sina elbussar. Priset är ett av de tyngsta miljöpriserna i tysk kollektivtrafik och delas ut vartannat år till ett företag som på ett betydande sätt har bidragit till utvecklingen av elektrisk kollektivtrafik i Tyskland. VDL tilldelades priset i kategorin elbusstillverkare. Tre företag var nominerade i kategorin, förutom VDL även Solaris och Sileo.

Priset delades ut vid den stora, internationella elbusskonferensen och utställningen ElekBu 20198 som hölls i Berlin under tisdagen och onsdagen i Berlin. Arrangör var VDV, den tyska motsvarigheten till Svensk Kollektivtrafik. Idag har omkring 50 kollektivtrafikföretag i Tyskland elbussar i reguljär trafik eller testtrafik.

Pristagarna i EBUS Awards utses av de kollektivtrafikföretag som deltar i konferensen.

Olika versioner av VDL:s stadsbuss Citea med eldrift har varit i trafik i tyska städer sedan 2015. I Sverige finns VDL Citea Electric i Härnösand och Karlstad, samt från i sommar även i Umeå och Helsingborg.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)