Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Infosäkerhet för IT-företag i kollektivtrafik

Tomas Gabinus, vd, Pilotfish.

Det svenska IT-företaget Pilotfish, som arbetar med IT-lösningar för kollektivtrafik, satsar på informationssäkerhet och har certifierats enligt ISO 27 001. Certifieringen säkerställer företagets ledningssystem inom informationssäkerhet. ”Som en av Europas ledande leverantörer av IT-system för kollektivtrafik, med applikationer ombord över 10 000 bussar, tåg och spårvagnar och med några av Europas största bussoperatörer som kunder, är det naturligt att vi har stort fokus på informationssäkerhet, säger Pilotfish´ vd Tomas Gabinus.

Informationssäkerhet har åter kommit i fokus genom 1177-skandalen som de senaste dagarna har rullats upp.

Företaget arbetar med standardisering av IT-arkitektur för kollektivtrafik för att ge kunderna möjlighet att ansluta de för dem bästa och mest kostnadseffektiva lösningarna från olika leverantörer i stället för att vara låsta enbart till en specifik leverantör.

– Det gör livet lättare för kunden, men öppnar också upp för många mindre aktörer att komma in och konkurrera. Om apputvecklare följer den Europeiska standarden från ITxPT, fungerar lösningarna ihop med Pilotfish´ plattform, säger Tomas Gabinus.

Pilotfish, som sedan tidigare är certifierade enligt ISO 9001 och 14001, kan nu addera ISO 27001 till sina certifikat. Bureau Veritas har certifierat Pilotfish enligt standarden ISO 27001, som kräver att företaget systematiskt utvärderar informationssäkerhet och tar hänsyn till risker, hot, sårbarheter och yttre påverkan. I kraven ingår också att man håller informationssäkerheten uppdaterad kontinuerligt.

Pilotfish ägs sedan en tid av tyska Voith.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)