Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Premiär för nytt Gotlandsfartyg

Destination Gotlands nya gasfärja M/S Visborg sätts i trafik den 28 mars. Foto: Destination Gotanbd.

Det är nu klart att premiärturen för Destination Gotlands nya fartyg M/S Visborg äger rum den 28 mars när fartyget avgår från Visby till Nynäshamn klo kan 07.15. Fartyget kommer huvudsakligen trafikera sträckan Visby – Nynäshamn även om vissa turer kommer att gå till och från Oskarshamn. Redan på lördag, den 23 februari, visas M/S Visborg för allmänheten i Stockholm.

Den gasdrivna färjan kommer att innebära ökad kapacitet till och från Gotland, såväl för antal resenärer som ökat utrymme för fordon och gods. Dessutom kommer utsläppen av CO2 att minska med 20% eftersom fartyget drivs med LNG.

Share Dela

Taggat som: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)