Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Konsulter ska styra upp klimatet i Skellefteå Buss

Skellefteå Buss tar konsulthjälp för att få ordning på de interna relationerna. Foto: Skellefteå Buss.

Kommunägda bussbolaget Skellefteå Buss tar nu hjälp av konsulter för att får ordning på de interna relationerna i företaget. Bakgrunden är att vd:n Andreas Olofsson har dragit på sig mycket kritik från förare och andra medarbetare i företaget, men också en uppmärksammad Spanienresa, där vd:n och företagets tekniske chef skulle hämta en sambulans från San Sebastian i Spanien. Med på resan följde två damer. Sällskapet lät sig bjudas på lyxhotell och middagar.

De interna förhållandena inom företaget har fått mycket kritik, bland annat från bussförarna.

Nu tar Skellefteå Buss hjälp av externa konsulter för att, som man själv säger,” sätta fokus på organisationskultur, ledningsgruppsutveckling och medborgarskap”.

– Vi är ödmjuka inför det faktum att vi har en resa att göra. Det arbetet börjar uppifrån, jag behöver gå i bräschen och ska se till att inkludera alla anställda i att stärka vår dialog, säger Skellefteå buss vd Andreas Olofsson.

– Bland chaufförerna uppger fler än tidigare i en medarbetarundersökning att de ofta upplever negativ stress och vi får också för låga betyg när det handlar om flera interna processer, säger Andreas Olofsson.

– Vi tar experthjälp utifrån för att utveckla delarna vi brister i. En konkret förändring som redan genomförts är att vi har infört fysiska arbetsplatsträffar med tätare intervall under dagtid där främst våra chaufförer får möjlighet att möta vår tekniska chef, trafikchef och vd vid fler tillfällen. En mer uppstyrd mötesstruktur skapar bättre förutsättningar för en kontinuerlig dialog och att olika frågor kan lyftas i rätt sammanhang.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)