Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Kroppskameror på bussförare permanentas

Kroppskamera.

Pilotförsöket med kroppskameror på förarna på flera busslinjer i nordvästra Storstockholm permanentas, skriver lokaltidningen Mitti. Till en början gäller det tre busslinjer som är brottsutsatta, men bussoperatören Arriva som kör de tre linjerna kan enligt Mitti tänka sig att utrusta förarna på fler linjer med kroppskameror.

För förarna är det frivilligt att bära kamerorna. de bestämmer också själva när kamerorna ska användas för inspelning. enligt vad Kenny Bungss, säkerhetsansvarig på Arriva, uppger för Mitti kommer kamerorna troligen att användas under hela arbetspassen då de ska komplettera de fasta kamerorna i bussarna.

Sommaren och hösten 2017 genomfördes ett pilotprojekt på en av de aktuella linjerna.

– Det slog väl ut. De förare som använde kamerorna kände sig tryggare, och det var inga negativa reaktioner från resenärerna. Det var heller ingen av de förare som hade kamera som utsattes för något hot eller våld som resulterade i polisanmälningar, vilket det normalt annars är varje vecka, säger Kenny Bungss till Mitti.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)