Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Flygbussarna och Nettbuss i topp bland Stockholmarna

Flygbussarna är det mest omtyckta persontrafikföretaget om Stockholmarna får välja. Foto: Flygbussarna.

De två bussföretagen Flygbussarna och Nettbuss är de mest omtyckta företagen för persontransporter enligt en undersökning gjord av undersökningsföretaget Evimetrix. Varje år låter Evimetrix knappt 2 000 personer i Stockholms län tala om vilka transportörer man gillar. Högsta nöjdheten åtnjuter Flygbussarna som också får toppbetyg för personalens vänlighet och hjälpsamhet.

I fjol var det Flygbussarna Door to Gate som hade de nöjdaste kunderna, men i hösts la Flygbussarna ner den tjänsten. Istället rycker man själv upp till förstaplatsen från att i fjol ha legat tvåa. På andra plats kommer Nettbuss som förra mätningen låg på elfte plats. På tredje plats kommer Arlanda Express som gör sitt bästa resultat sedan 2016 då de stod som segrare på Stockholmsmarknaden. I fjol var Arlanda Express 4:a.

Det klart viktigaste för att stockholmarna ska bli nöjda med sin transportör är pålitligheten. Man behöver köra i alla väder och dessutom på de tider och platser som man förväntas trafikera.

Näst viktigast är priset eller erbjudanden. Priset ligger inte alls i nivå med pålitligheten men spelar ändå en viktig roll för att resenärerna ska uppskatta sin transportör.

Den tredje aspekten för att göra sina kunder nöjda är att personalen är vänlig och hjälpsam.

Mest omtyckta transportörer för de tre viktigaste kvaliteterna är:

Pålitlighet: 1)Arlanda Express, 2)Nettbuss, 3)SAS

Lågt pris/bra erbjudanden: 1)Snälltåget 2)Nettbuss 3)Norwegian

Vänlig och hjälpsam personal: 1)Flygbussarna 2)Nettbuss 3)Arlanda Express

Undersökningen genomfördes mellan vecka 3 och 7, 2019, i Userneeds internetpanel. Ca 2 000 stockholmare har uttalat sig om 18 olika transportörer (tåg-, buss-, flyg- och taxibolag). Mätningen täcker in allmänheten, över 18 år som är bosatta i Stockholms län.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)