Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Göran Mellström lämnar över ratten på Bergkvarabuss

Göran Mellström lämnar vd-posten som vd för Bergkvarabuss/Mekka Traffic som han lett sedan grundandet. Foto: Ulo Maasing.

Bergkvarabuss och Mekka Traffic får ny vd efter sommaren. Göran Mellström, som sedan starten har varit vd för företagen kommer i höst att lämna vd-posten. Den 1 september tar Per Thorsell över som ny vd i Mekka Traffic AB och blir därmed ny koncernchef. Han är 51 år och bosatt i Kalmar. För närvarande är han vd för det börsnoterade bolaget Profilgruppen, som han lett och utvecklat framgångsrikt sedan 2014.

Per Thorsell har gedigen erfarenhet inom företagsledning, försäljning, förhandling och industriproduktion, såväl från Sverige som från Tyskland.

Göran Mellström kommer att fortsätta verka inom företaget, som styrelseordförande och delägare.

– Jag är övertygad om att Per Thorsell blir en utmärkt ledare som kan ta koncernen vidare in i en spännande framtid. Mitt hjärta kommer utan tvekan att fortsätta brinna för företaget, våra engagerade medarbetare och branschen, säger Göran Mellström.

– Jag ser fram emot ett spännande och utvecklande uppdrag i ett jättefint bolag och i en bransch som står inför en spännande tillväxt. Det blir inspirerande att, tillsammans med alla medarbetare, fortsätta att utveckla Mekka Traffic’s verksamhet och ställning i marknaden” säger Per Thorsell.

Mekka Traffic AB är moderbolag i en koncern där bland annat Bergkvarabuss AB, Ölvemarks Holiday, Scandorama, Traveller Buss AB, BK Buss AB och Elite Traffic GmbH ingår.

Anchersen A/S i Köpenhamn och det norska bolaget Busscharter.no AS ingår som intressebolag.

Totalt omsätter koncernen ca 2,2 miljarder kronor och är ett av Sveriges största bussföretag med en fordonspark bestående av cirka 1250 hfordon. Koncernen sysselsätter ca 1900 årsanställda. Sedan december 2017 är den luxemburgbaserade infrastrukturfonden Cube II huvudägare med 60% av aktierna. Resterande 40% ägs av Göran Mellström.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)