Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

MAN toppade i februari

MAN toppade registreringsstatistiken för tunga bussar under februari.

Februari blev i år en klart starkare bussmånad än februari 2018, enligt Bil Swedens statistik över nyregistreringar. Under februari registrerades totalt 57 nya bussar (både lätta och tunga), 18,8% fler än under samma tid förra året, då 48 stycken registrerades. Sammanlagt registrerades under perioden januari – februari 104 bussar, 14,3% fler än förra året, då 91 stycken registrerades.

Nyregistreringarna av tunga bussar över 10 ton uppgick till 49 under februari, 53,1% fler än under samma tid förra året då 32 bussar registrerades. Sammanlagt registrerades under perioden januari – februari 72 tunga bussar, 24,1% fler än under motsvarande period förra året då 58 registrerades.

Här är topplistan över nyregistrerad tunga bussar under februari 2019:

MAN 28
Volvo 12
Scania 7
Setra 1
Mercedes-Benz 1

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)